A Pastel Green Palette Provides A Calm Environment For This Health Clinic

July 24, 2022

A modern health clinic with pastel green accents.

BOX arquitectos has completed the interiors of Think Health, a naturopathy clinic in Ponta Delgada, Portugal, that includes pastel green as a color feature.

The minimalist reception area is split into two spaces, the first includes a curved desk and wall shelf, and the second, which is in pastel green, is dedicated to a waiting area and office.

The minimalist reception area of this health clinic is split into two spaces, the first includes a curved desk and wall shelf, the second, which is in pastel green, is dedicated to a waiting area and office.

The colors and materials throughout the interior were chosen to inspire a peaceful and natural environment.

The colors and materials throughout the interior of this modern health clinic were chosen to inspire a peaceful and natural environment.

One of the walls in the reception area is dedicated to shelving, with minimalist white shelves in a triangular design that perfectly fit the angular space.

A modern health clinic with a natural color palette includes white display shelves.
A modern health clinic with a natural color palette includes white display shelves.
Retail display shelves in a modern health clinic.
Modern retail shelves with an angular design.

A line in the floor and the wall colors separate the open area. The reception area is in a neutral tone, while the waiting area and office are in pastel green.

In this modern health clinic, a line in the floor and the wall colors separate the open area. With the reception area in a neutral tone, while the waiting area and office are in pastel green.

Small square pastel green tiles, as well as the flooring, define the area and are complemented by plants and matching furniture.

Small square pastel green tiles, as well as the flooring define the office area, and are complemented by plants and matching furniture.

Wood-framed glass walls provide a glimpse into the office and allow the natural light to filter through.

Wood-framed glass walls provide a glimpse into this office and allow the natural light to filter through.
A modern health clinic with pastel green accents.
Wood-framed glass walls make this health clinic office inviting.

Inside the office, the back wall is dedicated to storage and includes a small counter area with a sink and a tiled backsplash.

A modern office inside a health clinic includes pastel green accents.
A modern health clinic office includes pastel green cabinets and tiles.
A pastel green office in a health clinic.
Pastel green tile walls in a modern health clinic.

There’s also a bathroom that’s tucked away from view behind a white door. Inside, there are green tiles that line the wall.

The pastel green bathroom of a health clinic.
Photography by Ivo Tavares Studio | Architecture and Interiors: BOX arquitectos | Main Architect: Barabara Morgado + Oscar Catarino | Constructor: ARTIMOVEL woodwork | Engineering: SOPSEC Acores

Leave a Reply

Your email address will not be published.