Design proposal for a summer house on a cliff in Hawaii

Design proposal for a summer house on a cliff in Hawaii,

The design of the Circular Villa was proposed by Antireality,

which focuses on a conceptual world built on abstract ideas of reality.

The project is a new summer villa connected to a cliffside,

a conceptual project designed as a summer house within a cliff in Hawaii.

Design Features

Characterized by its circular volumes and strong blue colour,

the aim of this project was to design a house that would blend into the structure of the rocky landscape.

The white and abstract volume of the design also fits in simultaneously with the shelf niche,

not creating a direct geometric connection.

 

Design proposal for a summer house on a cliff in Hawaii

 

The circular villa consists of five main functional areas:

– Work area (on the ground floor which is a studio)

– Day area (on the first floor consisting of a kitchen, dining room, living room and bathroom)

– Night area (on the second floor consisting of a bedroom and a bathroom)

– Show area (on the third floor consisting of balconies and a rooftop with swimming pool)

– Circulation area including a spiral staircase connecting all levels.

Antireality emphasizes that the building’s name refers not only to the shape of the central spiral staircase

(leading to the circular rooftop pool) but also to the general circular design used throughout the entire project.

The great view of the ocean sparked the idea of ​​the observatory-like house,

and thanks to the height of the central circulation center, the house looks like a tower with all areas of the house built around it.

Terraces also form an important part of each of the floors,

which have viewing platforms for viewing the surrounding wildlife.

 

Design proposal for a summer house on a cliff in Hawaii

 

Design proposal for a summer house on a cliff in Hawaii

Circular Villa challenges the division between outdoor and indoor spaces, thanks to the dry and warm climate.

The terraces and the main circulation core connect different areas of the building,

in order to create a natural flow between the interior and exterior areas.

A rooftop terrace is topped with a circular pool that allows users to enjoy a panoramic view of the surroundings.

The vast majority of the building area, approximately 750 square metres,

contains terraces and outdoor spaces, and the structure’s folded panel system visually connects all building areas with the surroundings.

A main structure made of reinforced concrete and a facade designed with glass and perforated metal panels,

the main interior material is white wood panels.

The circular interface elements are movable and can be adapted according to the position of the sun,

thanks to the simple flexible mounting interface system that responds to the multiple needs of users.

 

You may like: Pros and cons of building near the beach
For more architectural news
You can also follow more architectural articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen − nine =