Forest Airy Signum Design

Forest Airy Signum Design

Forest Aerie is a beautiful retreat located in Saint Helena, California, designed in 2020 by Signum Architecture.

Meet the:  flat pack fan, the perfect solution to the summer heat!

غابة Aerie بواسطة Signum Architecture - 1

غابة Aerie بواسطة Signum Architecture - 2

غابة Aerie بواسطة Signum Architecture - 3

فورست آيري من Signum Architecture - 4

Forest Airy Signum Design
فورست آيري من Signum Architecture - 5

فورست آيري من Signum Architecture - 6
فورست آيري من Signum Architecture - 8

فورست آيري من Signum Architecture - 9

Forest Aerie بواسطة Signum Architecture - 10

Forest Aerie بواسطة Signum Architecture - 11
Forest Aerie بواسطة Signum Architecture - 12

Describe
Our clients have been searching for the perfect location in Napa Valley for years. Their exceptional site, perched high in the hills of the upper Napa Valley, is dotted with boulders and pines, as well as oaks, with only a glimpse of vineyards in the distance. To create a home that matches the unique character of the site, the couple brought together a tight-knit group. In our collaborative process, design decisions were made during long lunches, and the result is a home with a very big soul.

We started by pruning the pines to reveal the oaks and rocks that share the site. To reduce the impact of the 10,000-square-foot floor plan, we created two separate suites, linked by a glass breeze, that showcase valley views across the infinity pool. The suites surround a central patio designed to entertain and protect it from the heat and wind.

The patio, anchored on a single majestic oak, acts as an organizing principle for the design, providing the transition between the home’s public and private spaces, and seamlessly linking the indoor and outdoor experiences. Sliding doors allow the kitchen to open completely to the patio, and stone walls hand-picked in Italy provide visual continuity.

The suite design creates a sense of privacy and uniquely meets the living and working needs of the owners. Within the main building, a single space of three floors merges the living and kitchen areas into one welcoming gathering space for family and friends. Guest accommodations are located in the basement below. The second, more private suite houses the master suite, offices for each owner, and a meditation room. The shed roofs, perched on steel trusses over the heavy walls, follow the site’s sloping line.

The wings are wrapped in glass, feel transparent, fallen among the trees. Tucked into the hillside, the private suite looks like a tree house. Cantilevered over the site, the public pavilion is perched over the slope of the hill.

Photography courtesy of Signum Architecture

See more: Pros and cons of building near the beach

Leave a Reply

Your email address will not be published.