Gyeong building

gyeong building

Gyeong building

undulating concrete elevation

red brick and concrete
Seongsu-dong is a neighborhood where commercial spaces bring new vitality to the organization and build a self-sustaining cultural ecosystem. I started the project by asking, “How should this building be a collection of environmental projects?” The owner of the Jeong Building was a dress-up gallery, and Gul Ma was painting her daughter, a ballerina, on canvas. He wanted architecture to be friends’ architecture. The new building will be made of red brick. Entering the alley where the main building is located, the owner said, the Jeong Building should be distinguished from the surrounding buildings. The area north of Seoul Forest, including the site of the Jeong Building, has been designated as the Red Brick Village.” The customer agreed to the brick, as the curved building was designed as a way to reveal architectural identity in the old built buildings. It began in family life. However, no It has never been easier to build a beautiful building with exposed concrete Pre-founded than pre-founded Exterior undulating facade with a slope of 200 mm, the use of other materials has been reduced The heights of the second and third floors are long from the wave, the heights of the first and fourth floors, which have a relationship With urban organization in terms of walking and visibility, finished with solid concrete.

See more redesign of Muharraq Souk in Bahrain by Anne Holtrop

wavy height

With the transition from morning to evening, the waveform of the sun exposed to light changes. The interface change in painting, dance and group. The Jeong Building is designed in a way that gently adds a pictorial sense to a heavy volume. In particular, the problem of water cut-outs and gradations of the window sill (the horizontal support for the bottom of the window), the sill (a beam placed on the opening of the wall), and the parapet (a metal plate for external finishing) is a particularly great task for rainwater treatment). Inevitably, its curved concrete masonry process is larger than that of general concrete masonry. From the production of stain-resistant fencing production to our separator, the outdoor season, the figure reached 1: 1 per 2 to 4 wave grades. Forbidden, No Smoking, Forbidden, Smoking has been made a No Smoking Nurse. The problem of water interruption was solved through the protrusion of the bulkhead 30 m and the creation of a slight incline and groove.

light path

Space space in space is not large. It was a ground floor floor upstairs floor. A separate box was created connecting the second and third floors. In order to simplify the internal movement within the small site. And by installing slots on the main staircase, the rhythm of light was introduced into the interior space. Small details were carried out on the atmosphere of the space in the interior as well. A circular die was initially created, including, part of its energy in a suspended tincture. Ceiling lighting was depicted on the photo corresponding to the backlight panel Seongsu-dong’s location was not easy. It is time to divide by achievement. The process was practical, but fortunately a neat concrete texture construction was completed. Although the Jeong Building is an old urban organization, it is hoped that it will bring a new vitality to Seongsu-dong, where attempts at autonomy are taking place. The process was practical, but fortunately a neat concrete texture construction was completed. Although the Jeong Building is an old urban organization, it is hoped that it will bring new vitality to Seongsu-dong, where attempts at autonomy are taking place. The process was practical, but fortunately a neat concrete texture construction was completed. Although the Jeong Building is an old urban organization, it is hoped that it will bring new vitality to Seongsu-dong, where attempts at autonomy are taking place.
photo of gyeong building

gyeong building

the design
LKSA Architects (Lee Geun-sik) office
design manager
light line
your location
Seongsu-dong 1-ga, Seongdong-gu, Seoul
purpose
Adjoining living facilities, detached house
Land area
108.02㎡
building area
64.40㎡
Space and stripes
177.57㎡
Scale
4 word
parking
One
Height
11.75 m
Build to Cover Ratio
59.61%
floor area ratio
164.38%
structure
reinforced concrete
outer end
her exposed
inner end
Exposed and plaster
Structural design
SDM
mechanical design
certain MC
electrical design
Elim is a legend
Construction
Solheim Lat
design period
2018. 8. ~ 2019. 1.
Establishment period
2019. 3. ~9.

 

 

Find the perfect pieces of furniture to work from home

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + four =